After 19 Years in Hawaii, They Had been Lacking One thing: Winter

Life in Hawaii may sound like paradise, however after dwelling in Waimea, on the large island, for 19 years, Lizzie and Mark de Reus have been craving a change of surroundings. That they had beforehand lived in Idaho, and so they missed the dramatic seasonal modifications.

“We love the seasons,” stated Mr. de Reus, 68, an architect who enjoys fly fishing and downhill snowboarding. “However in Hawaii, you actually solely get one season.”

For years, they dreamed of constructing a home close to Solar Valley, Idaho, a resort metropolis embraced by mountains. “It’s all the time been my absolute favourite place,” stated Ms. de Reus, 58. “I like the chilly climate, I like the mountains, and I like the wildlife.”

However one factor saved them tethered to Hawaii. “We have been ready on our daughter to get by way of faculty,” Mr. de Reus stated. “She was thriving, so we didn’t wish to disrupt that.”

Credit score…Gabe Boarder

A couple of years earlier than their daughter, Sophie, left for faculty in 2019, the time appeared proper to start planning their new dwelling. The couple spent a few yr searching for a constructing web site in Idaho earlier than discovering seven acres of forest backing onto the Huge Wooden River and Carbonate Mountain in Hailey, a small metropolis about 13 miles south of Solar Valley.

“It’s only a stunning setting with a protected riparian forest,” Mr. de Reus stated of the positioning, which they purchased in 2015 for about $600,000. “There’s numerous willows, aspens and cottonwoods.”

Mr. de Reus’s agency, de Reus Architects, has workplaces in Hawaii and Idaho, however most of its tasks are in Hawaii, the place he creates personal resorts and luxurious properties with deep eaves, indoor-outdoor pavilions and beneficiant lanais, utilizing supplies like teak and lava range. “I’ve made a profession out of making contextual structure and designing buildings which can be applicable for the area,” he stated.

For his home in Hailey, the place the local weather isn’t in the least tropical, he wished to do one thing completely different. It took some trial and error, and some false begins, however after months of effort he lastly discovered his design idea.

“What I settled into was the concept of a easy, trendy barn kind for the outside,” he stated. “After which on the within, a contemporary cabin.”

The principle portion of the three,765-square-foot, three-bedroom home is a gable-roofed construction clad in black-stained Douglas fir, with a charcoal standing-seam steel roof. The construction connects on one aspect to a low-slung, single-story field that comprises a two-car storage. A deep overhang behind the home shelters a stone terrace geared up with a fuel firepit.

Inside, Mr. de Reus created a cabinlike coziness with wooden and stone, utilizing clear strains and beefy proportions to make the area really feel extra like a recent getaway than a country lodge, with some inside design assist from Hawaii-based Sequoia Contract Works.

A lot of the house is completed in whitewashed jap white pine, together with the partitions, ceilings, doorways, kitchen cupboards and toilet vanities. Mr. de Reus selected a single number of stone — a honed, dark-gray granite — for the flooring and counters within the kitchen and loos, in addition to the raised fireside on the lounge hearth. Doorways and cupboards have white-bronze {hardware} from the Kyoto assortment that de Reus Architects designed for Solar Valley Bronze.

The palette of hardwearing supplies — together with the oak flooring and the blackened-steel components within the kitchen island and hearth — is designed to face up to a long time of damage and tear.

“I like sturdy and trustworthy supplies — as they’re, not dressed up,” Mr. de Reus stated. “Restraint is my good friend these days, and I attempt to maintain issues very, quite simple and pared again.”

The principle suite is on the bottom ground, simply off the lounge. Upstairs, there’s a mixed media room and residential workplace, in addition to two extra bed room suites, one for Sophie and one other for company.

After years of design and planning, Younger Development started constructing in September 2018. The undertaking took simply over a yr to finish, at a price of about $1.95 million. The couple moved into their new home a number of months earlier than the pandemic struck, in October 2019.

Though Mr. de Reus had typically visited the positioning to handle development, Ms. de Reus didn’t see any of it till move-in day. “It was simply an aspen forest the final time I noticed it,” she stated. “So once I walked into the home, I used to be shocked. I used to be completely blown away.”

It didn’t take her lengthy to get settled. “Till March, I had six of the very best months of my life,” she stated. “After which we received shut down.”

Whereas they wait for his or her social lives to renew, the couple have discovered loads of creatures to maintain them firm. “My favourite factor is to take the canine out within the open and hike,” Ms. de Reus stated. “And to actually be with the moose, the elk, the owls and the eagles.”

For weekly e-mail updates on residential actual property information, sign up here. Comply with us on Twitter: @nytrealestate.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *